I.P.J. CARAȘ – SEVERIN – Aproape 600 de sancțiuni aplicate și 28 de permise de conducere reținute pentru nerespectarea normelor rutiere

I.P.J. CARAȘ – SEVERIN – Aproape 600 de sancțiuni aplicate și 28 de permise de conducere reținute pentru nerespectarea normelor rutiere


18 Mai 2020Sursa: I.P.J. Caraș-Severin

În perioada 15 – 17  mai a.c., polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 600 de sancțiuni contravenționale, celor care nu au respectat regulile rutiere.

De asemenea, au fost reținute și retrase 42 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În ultimele 72 de ore, 159 de polițiști rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Totodată s-a acționat și pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli în perioada stării de alertă.

În urma acțiunilor, polițiștii au aplicat 596 de sancțiuni contravenționale, dintre care 377 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Alte 40 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție.

11 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și  3 conducători auto care au condus autovehicule sub influența alcoolului, au fost sancționați cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce.

În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 28 de permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare.

11 de conducători auto au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce conduceau autoturismele, depășind cu peste 50 km/h regimul legal de viteză.

În toate situațiile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și a fost luată măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

De asemenea, în…citeste mai mult aici

Share this post

Post Comment