I.P.J. CARAȘ – SEVERIN – ATUNCI CÂND FOLOSIȚI BICICLETE ȘI TROTINETE ELECTRICE, CIRCULAȚI ÎN SIGURANȚĂ RESPECTÂND REGULILE RUTIERE!

I.P.J. CARAȘ – SEVERIN – ATUNCI CÂND FOLOSIȚI BICICLETE ȘI TROTINETE ELECTRICE, CIRCULAȚI ÎN SIGURANȚĂ RESPECTÂND REGULILE RUTIERE!


20 Iulie 2021Sursa: I.P.J. Caraș-Severin

Având în vedere faptul că în ultima perioadă numărul bicicletelor și trotinetelor electrice care circulă pe drumurile publice, conduse mai ales de tineri, a crescut considerabil, vă rugăm să țineți cont de următoarele norme rutiere, pentru a reduce riscul de a fi implicați în evenimente nedorite:

 

Pentru a conduce o bicicletă sau trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani. Copiii sub 14 ani pot circula doar în locuri special amenajate, parcuri sau proprietăți private, iar deplasarea pe drumurile publice se face doar însoțiți de adulți.

Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, bicicletele și trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice  este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

ATENȚIE! Circulația bicicletelor și trotinetelor electrice pe trotuare, acolo unde nu există piste pentru biciclete,  este interzisă!

La schimbarea direcției de mers asigurați-vă temeinic și semnalizați din timp intenția de a vira. Semnalizarea se efectuează cu cel puțin 50 m în localități, respectiv 100 m în afară, înainte de efectuarea manevrei. Intenția de a vira trebuie semnalată cu mâna! În felul acesta, partenerii de drum află despre intențiile dvs. și iau măsuri de siguranță!

Când circulați pe drumurile publice cu bicicleta/trotineta electrică, aceasta trebuie să fie echipată cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente. Este interzisă circulația acestora pe timp de noapte fără astfel de mijloace și dispozitive în stare de funcționare.

Casca de protecție este…

sursa IPJ Caraș-Severin

Share this post

Post Comment