I.P.J. CARAȘ – SEVERIN – GRUP INFRACȚIONAL SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE DROGURI ȘI CONTRABANDĂ CU ȚIGARETE, DESTRUCTURAT

I.P.J. CARAȘ – SEVERIN – GRUP INFRACȚIONAL SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE DROGURI ȘI CONTRABANDĂ CU ȚIGARETE, DESTRUCTURAT


24 Noiembrie 2021Sursa: I.P.J. Caraș-Severin

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județele Caraș-Severin și Timiș, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de mare risc și de risc în vederea consumului propriu, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv și colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate săvârşirii acesteia, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, în orașul Bocșa, județul Caraș-Severin, în vederea comiterii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, din categoria amfetaminelor.

Liderul grupului infracțional ar fi constituit, în paralel cu activitatea de trafic de droguri, un alt grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Drogurile de risc și de mare risc (cannabis, amfetamine și comprimate ecstasy) ar fi fost achiziționate, în principal, din județul Timiș, de la persoane cunoscute liderului grupării.

Ulterior, drogurile ar fi fost distribuite în județul Caraș-Severin.

Pe parcursul monitorizării grupării, au fost realizate mai multe activități de prindere în flagrant delict, fiind confiscate aproximativ 300 de pastile ecstasy.   

Privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete,…

sursa IPJ Caraș-Severin

Share this post

Post Comment