I.P.J. CARAȘ – SEVERIN – MODIFICĂRI LEGISLATIVE PRIVIND REGIMUL ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

I.P.J. CARAȘ – SEVERIN – MODIFICĂRI LEGISLATIVE PRIVIND REGIMUL ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR


08 Noiembrie 2019Sursa: IGPR

          La data de 4 noiembrie 2019, au intrat în vigoare prevederile Legii nr. 196/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor.

 

Printre principalele modificări aduse Legii 295/2004, cu impact asupra deținătorilor de arme și muniții, sunt următoarele:

 

Armele de panoplie au fost redefinite ca arme dezactivate – arme de foc care au fost făcute definitiv improprii folosirii, prin dezactivare, asigurându-se că toate componentele esenţiale ale armei de foc în cauză au devenit definitiv nefuncţionale şi imposibil de demontat, înlocuit sau modificat, într-un mod care să nu permită în niciun fel reactivarea armei de foc.

 

Armele de recuzită au fost redefinite ca arme de spectacol şi arme acustice – arme de foc transformate cu scopul specific de a fi utilizate în mod exclusiv pentru a trage gloanţe oarbe, de exemplu în reprezentaţii teatrale, sesiuni fotografice, filme şi înregistrări de televiziune, reconstituirea unor evenimente istorice, parade, evenimente sportive şi instruire.

 

A fost introdusă o nouă categorie de arme – arme de alarmă şi arme de semnalizare – dispozitive care sunt proiectate numai pentru a trage gloanţe oarbe sau cartuşe pirotehnice de semnalizare sau pentru a expulza substanţe iritante sau alte substanţe active, care îndeplinesc condiţiile de siguranţă a tragerii şi prezintă garanţia că nu pot fi transformate pentru a expulza o alice, un glonţ sau un proiectil prin acţiunea unui combustibil de propulsie.

 

Sunt interzise procurarea, deţinerea, folosirea, precum şi efectuarea oricărei operaţiuni cu încărcătoare ce se pot monta pe arme de foc semiautomate cu percuţie centrală sau cu repetiţie, care:

 

a) pot conţine mai mult de 20 de cartuşe, în cazul armelor de…citeste mai mult aici

Share this post

Post Comment