I.P.J. CARAȘ – SEVERIN – Peste 180 de societăți comerciale, baruri, terase, cluburi au fost verificate în acest weekend

I.P.J. CARAȘ – SEVERIN – Peste 180 de societăți comerciale, baruri, terase, cluburi au fost verificate în acest weekend


22 Iunie 2020Sursa: I.P.J. Caraș-Severin

În perioada 19-22 iunie a.c., polițiștii au acționat pe raza întregului județ, în vederea  prevenirii răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică în contextul noilor măsuri de relaxare adoptate prin H.G. nr. 476 din 16 iunie 2020.

Astfel, un număr de peste 130 de polițiști, 30 de jandarmi și 30 de polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin, au acționat în echipe mixte, verificând modul în care sunt respectate prevederile legale cu privire la portul măștilor sanitare de protecție în locațiile agenților economici care prestează activități comerciale, asigurarea, în cazul preparării, comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, a  unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Au fost aplicate un număr de 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2500 lei, din care 31 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 1 pentru nerespectarea izolării și 5 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 

Totodată, lucrătorii de poliție locală din…citeste mai mult aici

Share this post

Post Comment