I.P.J. CARAȘ – SEVERIN – Un pistol letal și 12 cartușe ridicate în urma unor percheziții domiciliare, în Reșița

I.P.J. CARAȘ – SEVERIN – Un pistol letal și 12 cartușe ridicate în urma unor percheziții domiciliare, în Reșița


19 Mai 2020Sursa: I.P.J. Caraș-Severin

În această dimineață, polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Caraș-Severin și Poliția Municipiului Reșița au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Reșița, în cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, la adresele unor persoane bănuite de comiterea, în cursul săptămânii trecute, a furtului unei arme dintr-o societate comercială din municipiu.

 

În urma activităților, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri, printre care și un pistol letal cu glonț, cu 2 încărcătoare și 12 cartușe calibrul 9 mm, despre care există presupunerea rezonabilă că au fost sustrase din sediul societății în cauză, al cărei reprezentant le deținea în mod legal.

 

5 bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, toți din Reșița, au fost conduși la audieri, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsuri legale.

 

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița.

 

Acțiunile au beneficiat de sprijinul Serviciului Operațiuni Speciale și al Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor Caraș-Severin.

 

La activitățile de astăzi au participat polițiști de la Serviciile Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Investigarea Criminalității Economice, Ordine Publică, Combaterea Criminalității Organizate Caraș-Severin, specialiști criminaliști, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, polițiști locali și jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

 

aici

Share this post

Post Comment