UPDATE: FOTO: Accident în Arad. O persoană a rămas încarcerată după ce maşina în care se afla a intrat în copac / Șoferița a murit

UPDATE: FOTO: Accident în Arad. O persoană a rămas încarcerată după ce maşina în care se afla a intrat în copac / Șoferița a murit

Trei copii însoțiți de un adult au rămas blocați pe Tâmpa după ce au încercat să taie serpentinele muntelui. Cei patru nu erau echipați corespunzător pentru traseele montane și au fost salvați de salvamontiști.

Incidentul s-a produs pe Tâmpa. Grupul format din trei copii și un adult îmbrăcați în haine de oraș a solicitat ajutorul salvamontiștilor de la Poiana Brașov.

„Pare greu de crezut, dar se întâmplă! Grup de 4 persoane rămas blocat pe Tâmpa dupa ce a încercat să scurteze traseul, tăind serpentinele. Cei 3 copii și un adult, echipați inadecvat pentru o plimbare montană, cu încălțări și haine de oraș, au fost recuperați de către salvamontiști și duși în siguranță la baza muntelui”, au relatat salvamontiștii brașoveni.

Specialiștii spun că tăierea serpentinelor poate duce la rătăcirea turiștilor, mai ales dacă aceștia nu au echipament corespunzător.

Totodată, există riscul ca turiștii să rămână blocați în zone izolate și foarte înclinate. Astfel, crește riscul de accidentare, putând fi lovite și alte persoane cu pietrele dislocate în timpul deplasării.

În același timp, scurtând traseul, poteca se deteriorează, iar riscul întâlnirii animalelor salbatice este mare, mai spun salvamontiștii.

(sursa: Mediafax)

citeste UPDATE: FOTO: Accident în Arad. O persoană a rămas încarcerată după ce maşina în care se afla a intrat în copac / Șoferița a murit pe Romania24.ro

Share this post

Post Comment