I.P.J. CARAȘ – SEVERIN – 21 SEPTEMBRIE 2021-ZIUA FĂRĂ PERSOANE DECEDATE DIN ACCIDENTE RUTIERE

I.P.J. CARAȘ – SEVERIN – 21 SEPTEMBRIE 2021-ZIUA FĂRĂ PERSOANE DECEDATE DIN ACCIDENTE RUTIERE


21 Septembrie 2021Sursa: I.P.J. Caraș-Severin

În perioada 16 -22 septembrie a.c., la nivelul județului Caraș-Severin, polițiștii rutieri acționează în cadrul proiectului ROADPOL-SAFETY DAYS, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

În cadrul acestui proiect, la data de 21 septembrie a.c., polițiștii rutieri desfășoară acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare a tuturor  participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Prin activitățile derulate, polițiștii cărășeni urmăresc combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cursul acestui an, pe drumurile publice din județ au fost înregistrate 64 de accidente rutiere grave, în urma cărora 18 persoane au decedat și 49 au fost rănite grav, numărul accidentelor rutiere și al victimelor fiind în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut.


Pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere și a circula în siguranță, polițiștii vă recomandă:

– Adaptați viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!

– Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!

– Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!

– Nu conduceți sub influența alcoolului!

– Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident !

De asemenea:

– Nu utilizați telefonul mobil în timpul condusului, cu excepția…

sursa IPJ Caraș-Severin

Share this post

Post Comment